Drs. Saskia van As, arts

Drs. Saskia van As, arts, legt zich toe op diagnostiek bij darmklachten.

Drs. Saskia van As

 

 

Drs. Saskia van As
Drs. van As voltooide de huisartsenopleiding aan de universiteit van Amsterdam 1976. Zij volgde de acupunctuuropleidingen van de NAAV en het Anglo Dutch Acupuncture College. Zij studeerde Spaans en verbleef een jaar in Zuid-Amerika. Zij werkte 13 jaar dat zij in Californië en begeleide patiënten met ernstige allergische aandoeningen. Ervaring opgedaan in de biologisch-dynamische tuinbouw motiveerde haar orthomoleculaire geneeskunde te studeren.

Saskia van As schreef sinds 1991 artikelen voor verschillende medische tijdschriften en heeft veel publicaties op haar naam staan. Zij ontwikkelde een onderzoeksprotocol voor darmklachten. In 2005 werd het boek "Darmklachten, epidemie van parasitaire infecties" gepubliceerd. Saskia van As is adviseur van het laboratorium MGlab & Advies en verzorgt nascholingscursussen over het onderwerp diagnostiek van darmklachten.

 

Consultatief arts.

 

Mijn achtergrond
Met grote belangstelling heb ik geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam, waar ik als huisarts afstudeerde in 1976. Tijdens mijn studie volgde ik de acupunctuuropleidingen van de NAAV en het Anglo Dutch Acupuncture College (later NVA). Deze studies vormden een goede aanvulling op de medische opleiding.
Ik heb 13 jaar in Californië gewerkt en met mijn gezin (2 kinderen) genoten van het mooie weer, de natuur, onze dieren en de grote groente tuin. Studie biologisch-dynamische tuinbouw heeft mij geleerd hoe groot het belang is van gezonde aarde. De aarde als planeet, maar ook de aarde als materie. Gezonde, goed gevoede aarde, die rijk is aan nutriënten, vezels, mineralen en gunstige bacteriën brengt gezonde groenten en planten voort.
In 1983 begon ik mijn orthomoleculaire studie onder leiding van dr. Jeffrey Bland, die de wetenschappelijke basis van het denken over het zelfgenezende vermogen van het lichaam en natuurlijke therapieën legde.
Na mijn terugkeer naar Nederland in 1991 volgde ik de opleiding parasitair laboratoriumonderzoek aan het AMC en heb mij verdiept in parasitaire darminfecties. Daarnaast schreef ik voor een aantal tijdschriften artikelen.
Ik ontwikkelde een onderzoeksprotocol voor darmklachten en organiseerde een symposium over laboratoriumonderzoek en ontving hiervoor de Folia Orthica Prijs in 1999. In dat jaar werd op mijn initiatief het eerste Nederlands laboratorium voor darmflora-analyses opgezet. Enkele jaren later resulterende deze werkzaamheden in het helpen oprichten van het laboratorium MGlab&Advies.

In 2005 kwam de eerste druk van het boek Darmklachten uit. In 2006 werd ik uitgenodigd door ZonMW om samen met 14 andere CAM artsen de opleiding methodologie te volgen, met als doel de resultaten van wetenschappelijk onderzoek correct te leren interpreteren en te documenteren.

 

 

 

Pagina Top arrow