De Praktijk

Van harte welkom bij de praktijk van drs. Saskia van As.

Welkom

 

 

Drs. Saskia van As

De arts Saskia van As behandelt mensen met chronische en ook acute klachten. De nadruk in de praktijk ligt op de diagnostiek door middel van regulier laboratoriumonderzoek. Voeding speelt een rol bij aandoeningen zoals allergieën en overgewicht. Waar geïndiceerd wordt een voedingsadvies gegeven. De praktijk richt zich op mensen die er naar streven op een gezonde manier te leven en ondersteunt diegenen die actief op zoek zijn naar een oplossing voor problemen die te maken hebben met het lichamelijk en emotioneel functioneren. Drs. S. van As heeft ervaring met het behandelen van mensen met chronische darmklachten. De diagnostiek staat hierin centraal, zij behandelt regelmatig gezinnen met kleine kinderen. Het is de wens het gezin te ondersteunen, praktische oplossingen te zoeken voor de problemen en contact te onderhouden met huisarts en specialist.

 

Actieve rol van de cliënt
Wetenschappelijke informatie is niet langer het privé domein van de arts. De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen kennis genomen van onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, supplementen en geneeswijzen. Hierdoor is er een grotere drang ontstaan om zelf beslissingen te nemen en oplossingen te zoeken voor lichamelijke of geestelijke klachten. Veel mensen willen niet als ‘patiënt’ behandeld worden en wensen inzicht en inspraak in hun therapieën. Zelfwerkzaamheid heeft ook nadelen, want mensen hebben in perioden van ziekte begeleiding nodig.
Drs. van As ziet het als haar taak om voorlichting te geven omdat:

  • Het stellen van reguliere diagnose noodzakelijk is. Alternatieve meetmethoden of analyses die niet gevalideerd worden niet gevalideerd.
  • Er veel verschillende theorieën, supplementen en dieetadviezen zijn, waardoor men tegenstrijdige informatie ontvangt.
  • Veel mensen, ondanks de beschikbare informatie, een eenzijdig voedingspatroon hebben en hulp nodig hebben in de menuplanning.

 

Uitgangspunten
Het uitgangspunt is dat een behandeling gebaseerd moet zijn op de juiste diagnose en dat de gebruikte laboratoriumtesten erkend zijn.
Patiënten zijn welkom voor een ‘second opinion’ gesprek. Gekeken wordt welke reguliere onderzoeken hebben plaatsgevonden. Indien nodig wordt aanvullend regulier laboratoriumonderzoek aangevraagd: bijvoorbeeld onderzoek naar een parasitaire besmetting, infectieziekten, insulinebepalingen, etc.

 

Begeleiding
Een periode van ziekte geeft je een kans om een nieuwe richting in te laan en daardoor bewuster in het leven te staan.
Voor het herwinnen van de gezondheid en vitaliteit is nodig:

  1. Objectieve medisch diagnostische meetmethoden.
  2. Therapeutische interventie op basis van wetenschappelijk inzicht.
  3. Begeleiding door deskundigen.
  4. Gericht gebruik van vitaminen en mineralen in de juiste dosering.

 

Voeding
De consulten zijn gericht op mensen die belangstelling hebben voor voeding. Consumptie van biologische (biologisch dynamische) voeding is essentieel.
Innerlijk bewustzijn en groei gaan samen met het nemen van de verantwoordelijkheid voor wat wij eten, denken en doen. Respect voor de aarde en de voeding die het voortbrengt - zowel plantaardig als dierlijk - kan helpen de juiste dieetkeuzes te maken en de balans herstellen.
Voedingsadviezen en het voorschrijven van supplementen worden gestaafd door wetenschappelijke studies, die gepubliceerd zijn in reguliere erkende medische tijdschriften. Wanneer voor reguliere medicatie wordt gekozen, bijvoorbeeld wanneer de patiënt besmet is met parasieten, heeft de therapie meer succes indien gecombineerd met het juiste dieet.

 

Chinese geneeskunde
Gezondheid gaat samen met evenwicht en het goed functioneren van lichaam en geest. De juiste voeding speelt een essentiële rol in gezondheid, daarnaast ook beweging, buitenlucht, ademhaling, correctie van de wervelkolom, energetisch werk, ondersteuning door natuurlijke producten, meditatie en bewustwording.
Acupunctuur, is het plaatsen van naalden op speciale knooppunten van de energiebanen met het doel de balans in het lichaam te herstellen. Het zetten van de naaldjes, die zeer dun zijn, is niet pijnlijk.

Orthomoleculaire geneeskunde
De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Het Griekse Orthos betekent: juist, recht of gezond.
Moleculair betreft moleculen, bouwstoffen. Orthomoleculaire kennis richt zich op de studie van stoffen die noodzakelijk zijn voor het lichamelijk functioneren. 
In de orthomoleculaire behandeling staat voeding centraal, waar mogelijk zal voedsel de bron van mineralen en vitaminen zijn.

 

Natuurgeneeskunde
Text Box:  Het eeuwen oude medisch embleem dat caduceus wordt genoemd, vindt zijn oorsprong in het Sanskriet en betekent zanger of dichter. Dit universele symbool, werd ook gebruikt in Egypte, Mesopotamië en Indië, waar het vrede, harmonie en evenwicht symboliseerde. Het is ook de magische staf van de Griekse god Hermes.

 

 

Te behandelen klachten:
Behandelingen zijn effectief bij de volgende klachten:
Allergieën
Belasting met giftige stoffen
Buikklachten
Candida symptomen
Chronische darmklachten
Depressie
Fertiliteitproblemen
Hart- en vaatziekten
Hoofdpijn
Huidaandoeningen
Luchtweginfecties
Maagpijn
Vermoeidheid
Overgangsklachten
Overgewicht
Parasitaire infecties
RSI of werk gerelateerde gewrichtsklachten
Slapeloosheid
Spierpijn en gewrichtsklachten
Spijsverteringsstoornissen
Stress

Zwakte van het immuunsysteem

 

Pagina Top arrow

 

TAGs

advies albicans analyse antibioticagebruik behandeling besmetting blastocystis boek buik buikpijn candida clioquinol coeliakie constipatie daniel darm darmflora darmklachten diarree dientamoeba fragilis genees gentechniek giardia gisten glutenintolerantie hominis jeuk kinderen koolhydraten lamblia maagzweer medisch melk mglab moe ontlastingsonderzoek opgezette overgewicht parasieten paromomycine prikkelbare probiotica reizen review schimmels test tft tropen vermoeidheid voedselallergie winderigheid